Wil jij meer inzicht in jezelf en anderen?

Haal meer uit jezelf!

Herken je het gevoel dat je als leider soms te ver van je mensen af staat, niet begrijpt waar ze doen wat ze doen of juist te dichtbij ze staat dat je als leider te weinig impact hebt in de organisatie? Met Insights Discovery investeer je in je mensen en geef je ze de middelen om hun communicatieve vaardigheden en relaties te verbeteren.

En dit heeft enorme impact op het functioneren van je organisatie: teams werken effectiever samen, mensen geven beter leiding, reageren flexibeler op verandering en voelen zich sterker verbonden met de cultuur en waarden van je organisatie. 

Insights Discovery is een eenvoudig en toegankelijk kleurenmodel dat mensen, in combinatie met een persoonlijk profiel, meer inzicht geeft in zichzelf én in anderen. Dat biedt een sterke basis voor effectieve samenwerking en optimaal functioneren.

De kleuren van Insights Discovery

Iedereen heeft alle vier de kleuren in zich. De combinatie van de kleuren geeft je jouw unieke persoonlijkheid. De kleuren refereren aan gedragsvoorkeuren die bepalen hoe je reageert, denkt en handelt. Noem het: je meest natuurlijke zelf.

De voorkeurskleuren van Insights Discovery worden gemeten door een gemakkelijk in te vullen online vragenlijst. Zo ontstaat een persoonlijk profiel dat helemaal over jou gaat en laat zien waar jouw kwaliteiten en ontwikkelpunten liggen.

SamenWijzer en Coaching

SamenWijzer ondersteunt mensen en organisaties in het onderwijs en niet alleen op het gebied van kwaliteitszorg. Onze ervaring zetten wij ook graag in om het potentieel dat in iedere professional aanwezig is, verder te versterken. Ook daar komt onze waarderende grondhouding goed van pas. Ons vertrekpunt is altijd wat goed gaat en waar we meer van willen.

SamenWijzer coaching is er voor iedereen: van leerkracht tot schoolleider, van HRM medewerker tot stafmedewerker kwaliteit of bestuurder. En ook voor professionals buiten het onderwijs biedt SamenWijzer coaching op maat.

Hoe ziet coaching eruit?

Veiligheid is essentieel in coaching, daarom besteden we aandacht aan het elkaar leren kennen. Én we onderzoeken jouw leervraag en de aanleiding om met een coach in gesprek te gaan.

Je krijgt van SamenWijzer een link naar een vragenlijst in je e-mail. Deze link neemt je mee door een aantal vragen over jezelf en hoe jij in groepen functioneert. Deze vragen beantwoord je op een rustige plek zonder dat je gestoord kunt worden. Dit neemt ongeveer 30 minuten in beslag.

Tijdens de vervolggesprekken gaan we samen aan de slag met de leervragen die je stelde en ontwikkelsuggesties die onder andere uit het Insights Discovery profiel voortkomen. Dit zijn impactvolle gesprekken dichtbij jouw beroepspraktijk.

Met het profiel van Discovery Insights ontstaan er leervragen waarmee we aan de slag kunnen. Dat geldt voor jou als individu en voor de rol die jij in een team vervult en/of kan vervullen. Afhankelijk van jouw vraag kunnen we in een of meerdere vervolggesprekken de thema’s verder uitdiepen.

Licensed Practioner: Martijn Schoonaard

Martijn (rechts op foto) is Licensed Practioner van Discovery Insights. Als coach in het onderwijs maakt hij veelvuldig gebruik van het kleurenmodel van Insights Discovery.

Martijn is 26 jaar werkzaam in het onderwijs als leerkracht, middenmanager, schoolleider en stafmedewerker kwaliteit. Als coach heeft hij gewerkt in zowel onderwijs als bedrijfsleven. Zijn drijfveer om het potentieel van mensen te benutten en ze te helpen om de drempels te nemen waar ze tegenop zien, is leidend in zijn coaching. Veilig, luisterend, analytisch, outside the box, direct en impactvol kenmerken zijn stijl.

Interesse in Discovery Insights?
Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Over Insights Discovery

De kleurentaal van Insights Discovery is makkelijk te begrijpen en makkelijk te onthouden. Daardoor blijven mensen de taal dagelijks gebruiken.

> Lees meer over Insights Discovery
> Bekijk het voorbeeldprofiel