Martijn Schoonaard (foto links) en Peter Kerkhof (foto rechts).

Martijn werkt 25 jaar in het onderwijs, 20 jaar als schoolleider, 10 jaar als stafmedewerker kwaliteit. ISO 9001 Certified lead auditor in het onderwijs en trainer, coach met Insights Discovery.
Peter is ISO 9001 certified lead auditor in de zorg en trainer. Werkte 20 jaar in de bancaire sector als manager verkoop & service en hoofd compliance, reporting en monitoring.
Martijn en Peter kennen elkaar 20 jaar vanuit het jongerenwerk en vonden elkaar in het verbeteren van de interne audit aanpak. Samen ontwikkelden zij een 2.0 versie gebaseerd op de werkwijze van waarderend onderzoeken en ISO 9001.

WEBINAR
Kwaliteit in bijzondere omstandigheden

Dinsdag 14 april. Aanvang 14:30. Meld je aan via de button.

Elke dag zetten onderwijsprofessionals zich in deze bijzondere tijd met hart en ziel in voor de kinderen. Kinderen in kansrijke en minder kansrijke situaties. Na de eerste stormachtige fase van het inrichten, afstemmen en eigen maken van digitale hulpmiddelen komt er voor velen een volgende fase aan.
Hoe zorg je voor kinderen en behoud je de kwaliteit van onderwijs? Hoe houd jij de zaag scherp met verwachtingen van kwaliteit? Hoe help je medewerkers met het behouden van balans?
Ervaringsdeskundigen in het webinar zijn Eric van Baarschot, inspecteur voor het onderwijs; Joris Elbers, bestuurder van Samenwerkingsverband PO 30.06 en van SamenWijzer Martijn Schoonaard en Peter Kerkhof (host van het webinar).

Terugblik op 1e SamenWijzer seminar

Wat was het een inspirerend en energiek seminar Grip op kwaliteit dat op 21 januari 2020 plaatsvond. Deelnemers waren enthousiast en waardeerde deze dag met een 8.7!
Het tweede seminar is inmiddels in voorbereiding met als thema: De kracht van waardering. Er zullen medio januari 2021 meerdere edities plaatsvinden, verspreid door Nederland. Om te beginnen in de omgeving van Eindhoven, Zwolle en Hilversum .

Op onze website www.samenwijzer.eu/blog vind je verschillende filmpjes die een mooie impressie weergeven van het eerste SamenWijzer seminar.

SamenWijzer voor het onderwijs

SamenWijzer richt zich in meerdere sectoren van het onderwijs op het verbeteren van kwaliteit met behulp van interne audits. Het Waarderingskader waarop de interne audits (onder andere) zijn gebaseerd is in Nederland nagenoeg gelijk voor alle onderwijssectoren. De werkwijze is daardoor toepasbaar in alle onderwijsorganisaties.
Naast verschillende trajecten in het PO, start er binnenkort een uitdagend proces in een samenwerkingsverband. Na de crisis zullen oriëntaties in het VO worden afgerond.
Kijk voor meer informatie op onze website of neem contact met ons op.

Vrijblijvend videogesprek met experts

Wil je in deze tijd jullie aanpak voor interne audits eens bespreken met de experts van SamenWijzer? Is jouw organisatie toe aan het oriënteren op interne audits? Wil je sparren over het verbeteren van kwaliteit in jouw organisatie? Stuur een bericht via e-mail of Whatsapp en je krijgt een vrijblijvend videogesprek.

“Ik ben heel enthousiast over de SamenWijzer training. Op mijn school werd een audit volgens deze werkwijze uitgevoerd door mijn collega’s en ik heb zelf aan de uitvoering van een binnen audit meegewerkt. Het resultaat van deze interne audit is het inzicht in wat er allemaal al goed gaat. Onderwerpen voor versterking zijn gelijk vertaald in verbeteringen. Ouders voelden zich tijdens de audit erg betrokken en willen graag meer mee helpen op school, bijvoorbeeld bij de uitwerking van het nieuwe schoolplan. De SamenWijzer aanpak maakt het mogelijk om uitspraken over de kwaliteit van de school objectief te maken. Wij spreken binnen ons bestuur veel meer in dezelfde taal over de kwaliteit van het onderwijs. Ik heb het gevoel dat de grip op de onderwijskwaliteit vergroot is door het traject met Peter en Martijn en de onderlinge samenwerking is echt versterkt.”
– Tom van Esch, schoolleider in Boxtel en deelnemer SamenWijzer training auditor –