Ken je dat gevoel: het zoveelste ontwikkel-gesprek moeten aangaan? Je mist echt verbinding, energie en impact van het gesprek. Het verslag is prima en je formulier keurig doorlopen, maar ergens van binnen voel je: dit kan beter…

Tijdens onze (lead) auditorentrainingen ligt de nadruk sterk op de vaardigheden en de waarderende grondhouding. Best logisch dat we nu ook schoolleiders ondersteunen bij het voeren van waarderende ontwikkelgesprekken.

Hoe voer je vanuit een waarderende grondhouding een goed ontwikkelgesprek? En wat is dan goed? Hoe zorg je voor diepgang in het gesprek, zonder dat je gesprekspartner zich beoordeeld voelt? Hoe luister je echt naar de ander? Hoe stil durf jij te zijn? Welke impact heeft jou ontwikkelgesprek?

Het zijn belangrijke vragen die aan bod komen tijdens onze tweedaagse training waarderende ontwikkelgesprekken. De focus ligt op vaardigheden versterken en je eigen gedrag/grondhouding komt natuurlijk aan bod met veel praktijkoefeningen met collega’s op de eigen werkplek. Wil jij ontwikkelgesprekken met verbinding, waardering en impact?

Neem dan eens contact met ons op.