Wil je vrijblijvend sparren over meer grip op kwaliteit en/of interne audits?

Neem vrijblijvend contact op

Mogen we je een gewetensvraag stellen?

Iedere basisschool wil voorspelbare kwaliteit leveren. Maar wat is kwaliteit? Hoe realiseer je dat? Hoe houd je grip op kwaliteit zonder in papierwerk te verzanden? Hoe kom je van vinken naar vonken? SamenWijzer helpt je in 5 stappen meer grip te krijgen op kwaliteit.

Veel stichtingen in het primair onderwijs hebben hun zaakjes op papier perfect voor elkaar als het om kwaliteit gaat. Ze hebben alleen moeite om de vertaalslag naar de praktijk te maken. Of om voorspelbare resultaten te krijgen die voldoen aan de norm. Daar hapert of stopt zelfs het streven. Totdat er weer eens een inspectiebezoek komt, het rapport op de mat valt, je weer werk gaat maken van je ambities, maar … al snel ook weer terugvalt in de waan van de dag. Tot de volgende externe prikkel. Herkenbaar?

Van externe prikkels naar interne audits

Het ‘probleem’ van externe audits is dat die vaak te weinig draagvlak hebben in een organisatie. Het zijn moetjes. Afvinken ligt op de loer. Dan is een audit een last. ‘We hopen dat we het er weer goed vanaf brengen …’ En weer door.

Juist daarom pleiten wij voor interne audits en duurzame samenwerking. Die hebben veel meer impact, zien we. Omdat ze door eigen mensen worden uitgevoerd, dat alleen al, maar vooral omdat ze worden uitgevoerd vanuit een gezamenlijke taal. Vanuit een gedragen streven om iets toe te voegen aan het leven van een kind. Vanuit de hartstochtelijke wens – toch? – om verantwoordelijkheid te nemen. Te waarderen wat goed werkt en aandacht voor wat versterking behoeft.

SamenWijzer: samen wijzer worden

Een audit moet meer zijn dan een foto van de organisatie. Laat het een dynamisch middel zijn bij je drang om je kwaliteit, in al zijn aspecten, continu te analyseren, te reflecteren en te verbeteren. Samen!

Scan

Benieuwd waar jullie als bestuur staan als het gaat om kwaliteit? Download dan nu gratis de scan. Via een paar eenvoudige vragen duik je jullie kwaliteitssysteem in en ontdek je wat goed gaat en waar de verbeterpunten zitten.

Hoe download je de scan:

  1. Vul je naam en e-mailadres in.
  2. Klik op verstuur.
  3. Je ontvangt per ommegaande de scan per mail.

    NAAM *
    E-MAIL *